Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe gaat het aanvraagproces in zijn werk?

Nadat u een aanvraag bij ons heeft ingediend zal er zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen door 1 van onze medewerkers. Zij zullen samen met u de wens in kaart brengen en u een passende thuisbatterij adviseren. U ontvangt vervolgens van ons een login voor uw persoonlijke dossier. Hier kunt u installatie informatie aanleveren aan de hand van de aangegeven stappen. Op basis van de door u aangeleverde informatie stellen wij een offerte op maat op.
Na een akkoord van uw kant zal de installatie worden ingepland en worden uitgevoerd door onze vakkundige installateurs.

Welke thuisbatterijen bieden jullie aan?

Bij Accu Today werken wij met batterijen van sonnen, Kiwatt en Sessy. Afhankelijk van uw wens en situatie kiezen wij samen met u de beste oplossing.

Wat is de gemiddelde levertijd van een thuisbatterij?

Afhankelijk van het merk en type batterij moet u denken aan een levertijd vanaf 6 weken. In uw op maat gemaakte offerte zal de levertijd aan u worden voorgelegd.
Wij streven er naar om ook de installatie binnen deze termijn in te plannen met u, echter kan dit soms afwijken.

Wat moet ik doen als ik meer informatie wil ontvangen over 1 van de batterijen?

Via onze homepage kunt u een aanvraag inschieten voor meer informatie. U ontvangt vervolgens meer informatie over onze thuisbatterijen.

Wat moet ik doen in geval van een probleem of storing?

In het geval van een dringend probleem, adviseren we u om telefonisch contact met ons op te nemen via het telefoonnummer op deze website. Indien we u ergens anders in kunnen bijstaan willen we u vragen een ticket in te schieten via onze helpdesk.

Financieel

Kan ik de BTW terug krijgen van de aanschaf van een thuisbatterij?

Ja dit is zeker mogelijk. Er zijn een aantal voorwaarden gesteld aan het mogen terugvragen van de BTW. Op onze pagina Thuisbatterij BTW teruggave kunt u hier meer over lezen.

Is er subsidie beschikbaar voor een thuisbatterij?

Op het moment van schrijven (maart 2024) is er in Nederland nog geen subsidie beschikbaar voor een thuisbatterij. Naar verwachting zal dit het voorbeeld van de zonnepanelen volgen in de toekomst en zal subsidie beschikbaar worden gesteld door de overheid. Op dit moment is het wel mogelijk om de BTW terug te vragen of om een financiering aan te vragen voor een thuisbatterij.

Is er financiering mogelijk voor een thuisbatterij?

Op dit moment is het mogelijk om via de SvN een duurzaamheidslening- of via het Nationaal Warmtefonds een financiering af te sluiten. Op onze pagina Thuisbatterij financiering leest meer over de mogelijkheid van een financiering.

Installatie

Wat zijn de vereisten voor de installatie van een thuisbatterij?

Voor de installatie van een thuisbatterij is een geschikte, droge ruimte nodig met een stabiele temperatuur. De elektrische infrastructuur van uw huis, inclusief de meterkast, moet compatibel zijn met de specificaties van de thuisbatterij. Onze experts kunnen dit voor u beoordelen tijdens een voorinspectie.

Hoe lang duurt de installatie van een thuisbatterij?

De installatie van een thuisbatterij duurt meestal één dag. We streven ernaar om de installatie zo efficiënt en met zo min mogelijk overlast voor u uit te voeren.

Moet mijn elektrische systeem worden aangepast of geüpgraded?

Dit hangt af van de bestaande staat van uw elektrische systeem. In sommige gevallen kan een upgrade of aanpassing nodig zijn om de thuisbatterij te ondersteunen, wat onze installateurs veilig en volgens de normen zullen uitvoeren.

Wat zijn de kosten van de installatie?

De kosten van de installatie variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en eventuele benodigde aanpassingen aan uw elektrische systeem. Wij bieden een gedetailleerde offerte na een initiële inspectie.

Is mijn huis geschikt voor een thuisbatterij?

De meeste huizen zijn geschikt voor een thuisbatterij, zolang er voldoende ruimte is en de elektrische infrastructuur compatibel is. Onze specialisten kunnen een beoordeling maken van de geschiktheid van uw woning.

Hoe wordt de veiligheid van de installatie gegarandeerd?

Veiligheid is onze hoogste prioriteit. Onze installateurs zijn gecertificeerd en volgen strikte veiligheidsprotocollen. We zorgen ervoor dat elke installatie voldoet aan de geldende normen en regelgeving.

Wat zijn de garantievoorwaarden en het onderhoudsplan?

De thuisbatterijen komen met een fabrieksgarantie van doorgaans 10 jaar. Onderhoud is minimaal, maar wij bieden ondersteuning en service voor eventuele vragen of problemen.

Welke impact heeft de thuisbatterij op mijn energierekening?

De installatie van een thuisbatterij kan uw energierekening aanzienlijk verlagen, door opgeslagen zonne-energie te gebruiken in plaats van energie van het net. De besparing hangt af van uw energieverbruik en de capaciteit van de batterij.

Kosten

Is het mogelijk om bij Accu Today in delen te betalen?

Bij ons is het niet mogelijk om in een aantal delen te betalen. Wij hanteren standaard of een 40% of 100% aanbetaling.
Indien u 40% aanbetaald zullen er 2 facturen worden verstuurd, waarbij de laatste factuur de overige 60% restbetaling zal bevatten.

Wat zijn de kosten van een thuisbatterij?

Op onze website worden geen prijzen gecommuniceerd. Omdat elke situatie een andere aanpak vereist maken we voor u de offerte op maat.
Wilt u weten wat een thuisbatterij u kost? Vul uw gegevens in vanaf de homepagina en wij nemen contact met u op.

Hoe is mijn persoonlijke offerte opgebouwd?

Door de aanvraag met u door te nemen is er een keuze gemaakt voor het type thuisbatterij. Aan de hand van uw persoonlijke thuissituatie zal Accu Today een passende installatie hierbij aanmeten. De offerte bevat uw batterij en de installatie. Eventuele aanpassingen in of aan het kabeltraject van uw woning worden ook hierin meegenomen.

Sessy

Wat is de oplaadtijd van mijn Sessy?

De Sessy batterijen laden op met 2,2 kW. Hierdoor duurt het 2.5u, met vol vermogen, voordat de thuisbatterij is opgeladen.

Hoe groot is de Sessy thuisbatterij?

De Sessy batterij heeft een afmeting van 44 x 50 x 20cm.
Om de thuisbatterij heen moet er voldoende ruimte zijn om hem te kunnen aansluiten en om te kunnen ventileren.

In onderstaande video ziet u hoe de Sessy eruit ziet:

Is het mogelijk om meerdere Sessy's aan te sluiten?

Jazeker is dit mogelijk. Indien u een 3 x 25A aansluiting in de woning heeft is het mogelijk om tot 6 Sessy's uit te breiden. Op elke fase komen dan 2 Sessy thuisbatterijen.
Door het modulaire ontwerp is het ook mogelijk om op een later moment nog extra Sessy's bij te plaatsen.

Kan ik de Sessy ook inzetten als noodstroomoplossing?

In theorie is dit mogelijk. Via een 48V-poort zou u de Sessy aan een off-grid omvormer kunnen koppelen. Dit zit standaard niet ingebouwd en wordt ook niet door de fabrikant aangeboden.

Hoe veilig is de opslag van de Sessy batterij?

Er is bij Sessy besloten een stap verder te gaan dan de traditionele batterijtechnologieën die worden gebruikt in elektrische voertuigen, smartphones of andere gangbare apparaten. Door een innovatieve benadering te kiezen, wordt er gebruikt gemaakt van een chemische samenstelling die veiliger is: Lithium-IJzer fosfaat. Deze cellen zijn een stuk veiliger dan de li-ion batterijen in bijvoorbeeld elektrische fietsen.
Daarnaast is de Sessy uitgerust met hardware-matige beveiligingen. Denk hierbij aan zekeringen en schakelaars die zorgen dat de batterij wordt uitgeschakeld bij calamiteiten.
Ook is de software zo geschreven dat deze de batterij monitort en kan ingrijpen bij onvoorziene omstandigheden.

Zonnepanelen

Hoe werkt de thuisbatterij samen met mijn zonnepanelen?

De thuisbatterij slaat de door uw zonnepanelen opgewekte energie op, die u vervolgens kunt gebruiken wanneer de zonnepanelen minder of geen energie produceren. Dit optimaliseert uw energiegebruik en vermindert de afhankelijkheid van het net.

Kan elke thuisbatterij worden gecombineerd met mijn bestaande zonnepanelen?

Onze thuisbatterijen zijn compatibel met de meeste bestaande omvormers van zonnepanelen, maar het is belangrijk om de specificaties en compatibiliteit te controleren.
Tijdens uw aanvraag zullen wij u gedetailleerde informatie vragen over uw zonnepanelen en omvormer zodat u een gedegen advies krijgt.

Hoe beïnvloedt het weer de prestaties van mijn zonnepanelen en thuisbatterij?

Zonnepanelen produceren meer energie op zonnige dagen. De thuisbatterij kan overtollige energie opslaan voor gebruik op minder zonnige momenten zoals bijvoorbeeld nachts.