Sessy slimme thuisbatterij

 • Nederlandse fabrikant
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Werkt ook zonder zonnepanelen
 • Schaalbaar tot 6 Sessy’s
Geef mij advies
 • Persoonlijk advies
 • Offerte op maat
 • Installatie en montage
 • Snelle levering

Thuisbatterij van Sessy

Een slimme batterij, volledig gefabriceerd op Nederlandse bodem, van hardware tot software. Sessy staat bekend als dé best verkopende slimme thuisbatterij in Nederland. Verlaag uw energiekosten eenvoudig door uw zelf opgewekte groene stroom op te slaan. Op deze manier kunt u, zelfs tijdens piek- en avonduren, genieten van uw groene energie zonder gebruik te maken van grijze stroom.

Als trotse eigenaar van een Sessy draagt u niet alleen bij aan een groenere wereld, maar speelt u ook een cruciale rol in het optimaliseren van de software. Door actief feedback te geven, zorgt u ervoor dat Sessy altijd voldoet aan de huidige behoeften en functionaliteiten. Bent u liever zelf hands-on als gebruiker? Sessy biedt de mogelijkheid om aan de slag te gaan via een open API.

Geef mij advies
 • Daarom Accu Today

 • Slimme thuisbatterij Slimme thuisbatterij
 • Ideaal in combinatie met een dynamisch energiecontract Ideaal in combinatie met een dynamisch energiecontract
 • Verkrijgbaar per 5kWh module Verkrijgbaar per 5kWh module
 • Werkt ook zonder zonnepanelen Werkt ook zonder zonnepanelen
 • Compact en modern design Compact en modern design
 • Monitoring via Web portal Monitoring via Web portal
 • Geen noodstroomvoorziening Geen noodstroomvoorziening

Technische specificaties

Vermogen
Nominale capaciteit
5,5 kWh
Bruikbare capaciteit
5,2 kWh
Vermogen
2,2 kW laden en 1,7 kW ontladen
Cell technologie
LFP of LiFePO4 (Lithium-ijzerfosfaat)
Modulair
tot 6 eenheden uitbreidbaar op 3x25A hoofdaansluiting
Eigenschappen
Integratie PV systemen
Ideaal voor opslag zonnenergie thuis
Operating modus
1 & 3-fase | 230V | 50Hz
Omgevingstemperatuur
-10°C tot 40°C
Afmetingen (HxBxD)
50x44x20 cm
Gewicht
46kg
Service
Batterij cycli
6.000
Levensduur
15 jaar
Garantie
5 jaar op omvormer, 10 jaar op batterij

Hoe slim is de thuisbatterij van Sessy?

Sessy gaat verder dan een gewone thuisaccu voor het opslaan van elektriciteit. Dankzij inteligente software denkt de batterij mee. Sessy biedt verschillende werkmodi aan:

Nul-op-de-meter: Sessy slaat overdag de (overtollige) energie op van uw zonnepanelen. Als de panelen niet genoeg leveren, voorziet Sessy uw huis van groene energie die u eerder op de dag heeft opgewekt.

Dynamisch Laden: Gebruik Sessy in combinatie met een dynamisch energiecontract. De slimme batterij berekent op basis van uurprijzen het ideale moment om op te laden of te ontladen, waardoor u thuis het meeste geld bespaart.

Open Modus: Sessy is API-bestuurbaar. Dit maakt het mogelijk om zelf te experimenteren met het aansturen en uitlezen van de batterij, bijvoorbeeld voor het samenwerken met een Home Assistant.

Hoe verdient een thuisbatterij zichzelf terug?

Met een lage instapprijs is Sessy de voordeligste slimme thuisbatterij op de markt. De terugverdientijd is afhankelijk van factoren zoals capaciteit, energieprijzen, het aantal zonnepanelen en stroomverbruik.

Ook het type energiecontract dat u thuis heeft, oefent veel invloed uit op de terugverdientijd. Zo is het interessant om te kijken naar de verschillen tussen een vast, flexibel of dynamisch contract met uurprijzen. Elk type contract heeft aanzienlijke invloed op de tijd die nodig is om uw investering terug te verdienen.

De energiemarkt verandert snel en kan verwarrend zijn. Accu Today biedt gratis advies op maat aan, aangepast aan uw situatie.

Geef mij advies

Sessy: Onze droom om bij te dragen aan de energietransitie

Sessy, de slimme thuisbatterij ontwikkeld door Roeland en Twan, gedreven professionals die de impact van klimaatverandering wilden aanpakken. In een wereld waar duurzame energie belangrijker is dan ooit, zagen zij de noodzaak voor een betaalbare oplossing. Met een achtergrond in elektrotechniek en werktuigbouwkunde begonnen ze vijf jaar geleden aan Sessy.

De Sessy thuisbatterij biedt een antwoord op de snel veranderende energiebehoefte. Het systeem slaat overdag opgewekte zonne-energie op, waardoor u ’s avonds en ’s nachts zelfvoorzienend bent. Sessy streeft naar energieonafhankelijkheid en stimuleert u om bewuster met energie om te gaan.

Sessy, wat staat voor Smart Energy Storage System, is niet alleen milieuvriendelijk maar ook kostenefficiënt. De plug-and-play batterij maakt het mogelijk om energie op te slaan en deze op zelfgekozen momenten te gebruiken, waardoor u minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet. Bespaar op kosten, draag bij aan de energietransitie, en ervaar het gemak van Sessy. Met de thuisbatterij van Sessy maakt u deel uit van de oplossing voor een duurzamere toekomst!

Lees meer op sessy.nl
Een accu voor thuis?

De keuze is reuze en het kiezen van de meest geschikte thuisaccu kan een lastige opgave zijn. Wij helpen u graag een handje op weg.

Geef mij advies
Wat kost een Sessy thuisbatterij?

De kosten van een thuisbatterij variëren afhankelijk van het merk en de capaciteit. Sessy biedt thuisbatterijen met 5kWh bruikbare capaciteit verkrijgbaar vanaf €3250,00 . Daarmee is Sessy de voordeligste slimme thuisbatterij in Nederland. Deze thuisbatterij is uit te breiden tot een maximum van 6 thuisbatterijen op een circuit.

Wat is de terugverdientijd van een Sessy thuisbatterij?

De terugverdientijd van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, waaronder de capaciteit, energieprijzen, het aantal zonnepanelen en het stroomverbruik van uw huishouden. Bij een thuisbatterij van Sessy bedraagt de gemiddelde terugverdientijd 6 jaar.

Waar kan ik een Sessy thuisbatterij plaatsen?

De ideale plek voor uw Sessy thuisbatterij is een beschutte, droge en vorstvrije locatie. Als u een omvormer heeft voor de zonnepanelen, raden we aan de Sessy in de buurt van de omvormer te plaatsen. Op die manier profiteert u van de aanwezige aansluitingen naar de meterkast.

Werkt Sessy als noodstroomvoorziening?

Nee, een noodstroomvoorziening is in 99,9% van de gevallen niet nodig, omdat het net vrijwel altijd functioneert. Daarom hebben ze er bij Sessy bewust voor gekozen om het niet als noodstroomvoorziening in te zetten.

Welke capaciteit thuisbatterij past bij mijn huishouden?

De geschikte capaciteit van een thuisbatterij hangt af van twee belangrijke factoren: de jaarlijkse stroomconsumptie en de opbrengst van uw zonnepanelen. Om een passende keuze te maken raden wij aan om uw situatie te bespreken met een van onze experts.

Is er subsidie op thuisbatterijen?

Op dit moment is er geen subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een thuisbatterij in Nederland

 • Altijd persoonlijk advies – wél zo fijn
 • Razendsnelle levering
 • Installatie bij u op locatie
 • Montage door echte vakmannen

We laten u niet wachten

Razendsnelle levering

We laten u niet wachten
Mick laad (t) zich niet gek maken06 159 44 669