sonnenBatterie 10 performance

 • Voorloper in techniek (wereldwijd meer dan 100.000 geïnstalleerd)
 • Noodstroomvoorziening bij stroomuitval
 • Werkt in combinatie met een laadpaal of warmtepomp
Geef mij advies
 • Persoonlijk advies
 • Offerte op maat
 • Installatie en montage
 • Snelle levering

Thuisbatterij van sonnen

De sonnenBatterie10 is een uitstekende oplossing om optimaal gebruik te maken van uw groene energie. Met meer dan 100.000 geïnstalleerde thuisbatterijen is sonnen een pionier op de markt, wat het tot een betrouwbaar product maakt waarmee u daadwerkelijk energieonafhankelijk wordt. Deze thuisbatterij is ideaal voor huishoudens met een hoge energiebehoefte, bijvoorbeeld voor het opladen van een elektrische auto of het ondersteunen van een warmtepomp. Via een online dashboard heeft u volledig inzicht in real-time gegevens van uw thuisbatterij.

Geef mij advies
 • Daarom Accu Today

 • Marktleiderschap Marktleiderschap
 • Online inzicht in uw verbruik Online inzicht in uw verbruik
 • 10 jaar / 10,000 laadcycli fabrieksgarantie 10 jaar / 10,000 laadcycli fabrieksgarantie
 • Beschikbaar in meerdere varianten (11 – 55 kWh) Beschikbaar in meerdere varianten (11 – 55 kWh)
 • Ideaal in combinatie met zonnepanelen Ideaal in combinatie met zonnepanelen
 • Hoge aanschafprijs Hoge aanschafprijs
 • Niet zelf te installeren Niet zelf te installeren
 • Groot van formaat Groot van formaat

Technische specificaties

Vermogen
Nominale capaciteit
11 – 55 kWh
Bruikbare capaciteit
10 – 50 kWh
Vermogen
9.9 kW
Cell technologie
LFP of LiFePO4 (Lithium-ijzerfosfaat)
Modulair
max. 9 in cascade, oneindig in parallel
Eigenschappen
Integratie PV systemen
ja, voor verhoging zelfconsumptie tot 75%
Operating modus
3-fase | 400V | 50Hz
Omgevingstemperatuur
-5°C t/m 45°C
Afmetingen (HxBxD)
184x69x36 cm
Gewicht
165kg
Service
Batterij cycli
10.000
Levensduur
30 jaar
Garantie
10 jaar of 10.000 laadcycli

Word onafhankelijk van het net

sonnen onderscheidt zich in de markt door de unieke toevoeging van een optionele noodstroommodule, de sonnenProtect 8000. Deze module biedt de mogelijkheid om binnen enkele seconden toegang te krijgen tot opgeslagen energie en groene stroom in geval van stroomuitval. Hierdoor vermindert een thuisaccu niet alleen energiekosten, maar zorgt het er ook voor dat uw huis onafhankelijk wordt van het net.

Bewezen kwaliteit

Sinds 2010 focust sonnen zich op de ontwikkeling van thuisaccu’s. Dit doen ze met zo veel succes dat Shell in 2019 sonnen heeft overgenomen, waardoor sonnen nu deel uitmaakt van Shell Renewables and Energy Solutions. sonnen heeft erkenning gekregen met diverse prijzen, waaronder ‘Innovator van het jaar’, ‘Top Merk PV Opslag’, en de ‘Duitse Duurzaamheidsprijs in de categorie Pionier’. Met wereldwijd meer dan 90.000 geïnstalleerde thuisaccu’s heeft de sonnenBatterie zijn waarde bewezen. De sonnenBatterie wordt gekenmerkt door het label “Made in Germany”, en sonnen onderstreept hun vertrouwen in de kwaliteit met een garantie van 10 jaar / 10.000 cycli.

sonnen: pionier in energieonafhankelijkheid

Wat ooit begon in een klein stadje in Zuid-Duitsland als een streven naar een schone en betaalbare toekomst voor iedereen, heeft geleid tot het uitgroeien tot een marktleider op het gebied van energieopslag. Wat begon als een batterij, met als doel om het overschot aan opgewekte zonne-energie op te vangen, heeft zich ontwikkeld tot een geavanceerd ecosysteem van energieopwekking, -opslag en -distributie. Dit ecosysteem draagt bij aan het oplossen van de complexe energie- en milieu-uitdagingen van vandaag.

Het aantal gebruikers van sonnen thuisbatterijen groeit hard, en zij vormen samen de sonnenCommunity. Deze visionairs delen een gemeenschappelijk doel: het realiseren van schone, betrouwbare en betaalbare energie voor iedereen.

Sinds 2019 maakt sonnen deel uit van Shell Renewables and Energy Solutions. Shell deelt de visie van sonnen op het gebied van schone, betrouwbare en betaalbare energie.

Lees meer op sonnen.be
Een accu voor thuis?

De keuze is reuze en het kiezen van de meest geschikte thuisaccu kan een lastige opgave zijn. Wij helpen je graag een handje op weg.

Geef mij advies
Wat kost een sonnen thuisbatterij?

De kosten van een thuisbatterij variëren afhankelijk van het merk en de capaciteit. sonnen biedt thuisbatterijen met capaciteiten variërend van 11 tot 55 kWh. De 11 kWh variant is verkrijgbaar vanaf € 16.879.

Wat is de terugverdientijd van een sonnen thuisbatterij?

De terugverdientijd van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, waaronder de capaciteit, energieprijzen, het aantal zonnepanelen en het stroomverbruik van uw huishouden. Bij een sonnen thuisbatterij bedraagt de gemiddelde terugverdientijd 12 jaar.

Kan een sonnen thuisbatterij terugleveren aan het net?

Een thuisbatterij van sonnen biedt de mogelijkheid om energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Met een dynamisch energiecontract kunt u zelfs tijdens periodes van negatieve energietarieven energie terugleveren en vergoeding ontvangen voor de stroom die u heeft opgewekt of op gunstige momenten heeft opgeslagen.

Welke capaciteit thuisbatterij past bij mijn huishouden?

De geschikte capaciteit van een thuisbatterij hangt af van twee belangrijke factoren: de jaarlijkse stroomconsumptie en de opbrengst van uw zonnepanelen. Om een passende keuze te maken raden wij aan om uw situatie te bespreken met een van onze experts.

Is er subsidie op thuisbatterijen?

Op dit moment is er geen subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een thuisbatterij in Nederland.

 • Altijd persoonlijk advies – wél zo fijn
 • Razendsnelle levering
 • Installatie bij u op locatie
 • Montage door echte vakmannen

We laten u niet wachten

Razendsnelle levering

We laten u niet wachten
Mick laad (t) zich niet gek maken06 159 44 669