Thuisbatterij financiering

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de financiering van een thuisbatterij. We zetten voor u alle mogelijkheden op een rijtje:

  • De thuisbatterij zelf financieren De thuisbatterij zelf financieren
  • Een Duurzaamheidslening via het SVn Een Duurzaamheidslening via het SVn
  • Een Energiebespaarlening via het Nationaal Warmtefonds Een Energiebespaarlening via het Nationaal Warmtefonds

Het verduurzamen van uw woning

De thuisbatterij begint steeds meer onder de aandacht te komen in Nederlandse huishoudens. Maar de aanschaf van een thuisbatterij kan soms prijzig zijn. Vanuit de overheid wordt dit signaal opgepikt en wordt er hard gewerkt om de thuisbatterij voor iedereen betaalbaar te maken. Door middel van de BTW teruggave of via een financiering is het voor een grotere groep mensen mogelijk om een thuisbatterij aan te schaffen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Nu is het uiteraard mogelijk om de thuisbatterij zelf te financieren. Echter kan het in een aantal gevallen interessant zijn om een andere optie te overwegen, zoals financiering. Om u een compleet beeld te geven van de mogelijkheden, zullen we hieronder de opties toelichten. Wij wijzen u enkel op de mogelijkheden, u zult zelf de aanvraag moeten indienen bij de desgewenste instantie.

Duurzaamheidslening van het SVn

De duurzaamheidslening (Stimuleringsregeling) van het SVn verloopt via uw gemeente. In een aantal gemeenten wordt deze lening al aangeboden. Via de website van SVn kunt u het aanbod in uw gemeente bekijken. Daarnaast kan u de gewenste financiering berekenen via de online tool.

Lees op de website van de SVn meer over de voorwaarden: https://www.svn.nl/particulieren/op-zoek-naar-een-lening/huis-renoveren-duurzaam-maken/

Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds

Naast de SVn is het ook mogelijk om een financiering aan te vragen via het Nationaal Warmtefonds. Dit is bijvoorbeeld een uitkomst als uw gemeente (nog) geen duurzaamheidslening aanbiedt. Ook hanteren zij weer andere voorwaarden als het SVn.

Lees op de website van het Nationaal Warmtefonds meer over de voorwaarden: https://www.warmtefonds.nl/particulieren/voorwaarden-energiebespaarlening

Disclaimer Wij zijn niet in het bezit van een AFM-vergunning. Wij treden niet op als bemiddelaar en geven dan ook geen persoonlijk advies over leningen.
De informatie op deze pagina is uitsluitend bedoeld om algemene informatie te geven over bepaalde financiële producten en diensten.
Wij adviseren met nadruk dat onze informatie niet is bedoeld als een uitputtende informatievoorziening over de genoemde onderwerpen.
Deze informatie en/of beoordelingen is niet bedoeld als professioneel advies of dienst.