Terug naar cases

Kroon Klimaattechniek B.V.

Cases
Kiwatt

Bij Kroon Klimaattechniek hebben we onlangs een indrukwekkende installatie voltooid: de Kiwatt batterij van 40 kWh. Dit project markeert een significante stap in de richting van duurzame energieoplossingen voor bedrijven.

De uitdaging
Voor Kroon Klimaattechniek was het cruciaal om een betrouwbare en efficiƫnte energieopslagoplossing te vinden. Met een relatief hoge opwek van zonnestroom, werd de noodzaak voor het efficiƫnt inzetten van deze energie geboren.

Onze oplossing
Na een grondige analyse van de energiebehoeften en bedrijfsprocessen is er gekozen voor de installatie van de Kiwatt batterij van 40 kWh. Deze batterij biedt niet alleen een robuuste opslagcapaciteit, maar is ook ontworpen om optimaal samen te werken met de bestaande zonnepaneleninstallatie. Om de batterij maximaal te benutten wordt deze in de zomer ingezet voor de “0-op-de-meter” en tijdens de wintermaanden om te handelen in combinatie met een dynamisch energiecontract.
Accu Today heeft kunnen ondersteunen in de zoektocht naar de juiste energiepartij voor deze vraagstukken en vervolgens de overstap geregeld.

De uitvoering
De installatie van de grootschalige energieoplossing is door de klant zelf uitgevoerd.
Accu Today heeft een installatietraining gearrangeerd voor de installateur en tijdens het gehele proces stand-by gestaan voor advies en of vragen.
De vakkundige installateurs van Kiwatt hebben de batterij tot slot in bedrijf genomen.

Het eindresultaat
Van akkoord tot installatie had dit project een doorlooptijd van 5 weken. Het is voor Kroon Klimaattechniek nu direct mogelijk om de batterij te gebruiken binnen het bedrijf.

Elk bedrijf is uniek en menige situatie vraagt om maatwerk. Bij Accu Today zijn we bereid om hierin met u mee te denken!