Terug naar cases

H. Peters – sonnenBatterie 10 Performance

sonnenBatterie 10

Naar aanleiding van een mooie aanvraag en een super interessant vervolggesprek is er samen met de klant besloten om een sonnenBatterie 10 Performance te plaatsen in de woning.
Vanuit de klant was de wens aanwezig om ook gebruik te kunnen maken van een noodstroomvoorziening op de thuisbatterij.

Onze vakkundige installateurs hebben de meterkast uitgebreid met 3 extra modulekasten. En er is een extra circuit aangelegd vanwege de noodstroomvoorziening.
Als afronding is er een kleine praktijktest uitgevoerd door de hoofdschakelaar van de woning uit te schakelen.
Hierdoor verliest de woning uiteraard zijn spanning, maar door de sonnenBatterie werd binnen 10 seconden de uitval opgevangen en sprongen de lampen automatisch weer aan.

Ervaring met Accu Today

Waarom heeft u destijds interesse gekregen in een thuisbatterij?
Na de verduurzaming van mijn woning, PV installatie, warmtepomp en "van het gas af" leek het me een logische laatste stap om meer eigen consumptie van opgewekte energie te krijgen. Het gedoe met de salderingsregeling, steeds meer rechtse politiek en de wens om meer zelfvoorzienend te leven gaven ook een impuls in de richting van een thuisbatterij. De toenemende problemen met netcongestie en de geopolitieke onrust hebben me doen besluiten om ook een batterij met eiland modus te willen aanschaffen. Je weet maar nooit...

Waarom heeft u gekozen voor een sonnen batterij?
Ik heb een paar maanden het internet afgestruind en kwam van alles tegen, maar gek genoeg eigenlijk geen sonnen, maar ik zocht het aanvankelijk ook meer in de Amerikaanse hoek (Enphase, Tesla). Ik werd door mijn zoon (tech-liefhebber) geattendeerd op sonnen. Ik was eigenlijk gelijk verkocht toen ik de specificaties zag van de sonnenBatterie 10 Performance 11 kWh in combinatie met de sonnenProtect 8000. Gewoon een kwalitatief Duits product en imposante garantie op de levensduur. Het feit dat sonnen zo'n mooi geïntegreerde noodstroom optie heeft is ook belangrijk geweest voor mijn keus voor dit merk.

Wat maakt volgens u het onderscheid tussen sonnen en andere batterij fabrikanten?
Geen Chinees- maar mooi Duits degelijk product uit een bedrijf met focus op ontwikkeling van een mondiale energiebeweging voor schone, betrouwbare en betaalbare energie voor iedereen. Dat is vrij geparafraseerd uit de folder maar het spreekt me wel aan. Verder is de installatie ook gewoon heel mooi om te zien. Het oog wil ook wat tenslotte.

Hoe bent u bij Accu Today gekomen?
Simpel, ik heb gewoon gegoogeld naar "dealer Sonnen" en daar stond Accu Today bovenaan. 

Hoe heeft u Accu Today ervaren, van intake tot nazorg na de installatie?
Ik was verrast door de snelle reactie en hoewel dat natuurlijk ook een slecht teken kan zijn (eindelijk een klant...) werd dat idee eigenlijk gelijk ontkracht door het telefonisch contact waaruit ik het gevoel kreeg dat ik hier te maken had met een enthousiaste deskundige medewerker/eigenaar van Accu Today. Prima uitwisseling van vragen en ideeën en doortastend. Heel fijn om te merken. De installatie werd in één (lange) dag afgerond ondanks dat het een pittige klus was. Installateurs Arjen en Robert Jan waren enthousiast en deskundig en hebben het soms best complexe werk in de meterkast heel netjes gedaan. Af en toe werd er een hulplijn ingeschakeld maar mijns inziens toont zich ook hier het grote verantwoordelijkheidsgevoel van de monteurs. Niet maar wat aanrommelen, maar zekerheid en kwaliteit. Daar ging het ze om. 

Hoe vindt u het eindresultaat?
Eindresultaat is perfect. En dat is tegenwoordig helemaal niet zo gewoon.

Zou u ons aanbevelen bij een ander en waarom?
Zeker. Ik ga reclame voor jullie maken bij iedereen die er ook zin in krijgt en deel dan alle onder andere de 5 genoemde ervaringen. En... als je hem ziet, de sonnenBatterie Performance.... dan wil je hem ook!