Terug naar overzicht

Afschaffing salderingsregeling weer een stap dichterbij

Financieel
Leestijd: 3 minuten
Afschaffing salderingsregeling weer een stap dichterbij
Mick Bakker

Het einde van de salderingsregeling voor zonnepanelen is een stap dichterbij gekomen na groen licht van de Ministerraad. De regeling, die momenteel eigenaren van zonnepanelen toestaat om overtollige stroom terug te leveren aan het net en daarvoor dezelfde prijs te krijgen als wat ze betalen voor afgenomen stroom, zal in de komende jaren geleidelijk worden afgebouwd. Dit betekent dat u minder of geen financiële compensatie ontvangt voor de opgewekte elektriciteit die u niet direct zelf gebruikt.

Wat betekent dit voor u?

Het wegvallen van de salderingsregeling maakt het investeren in een thuisbatterij aantrekkelijker dan ooit. Een thuisbatterij stelt u in staat om uw overtollige zonnestroom op te slaan en op een later moment te gebruiken, bijvoorbeeld ’s avonds of op bewolkte dagen wanneer uw zonnepanelen minder opwekken. Dit verhoogt uw zelfvoorzienendheid en helpt u om maximaal te profiteren van uw eigen energieopbrengst, zelfs zonder de voordelen van de salderingsregeling.

Waarom nu investeren in een thuisbatterij?

Met het afbouwen van de salderingsregeling wordt het financieel aantrekkelijker om zoveel mogelijk van uw opgewekte zonne-energie zelf te gebruiken. Een thuisbatterij kan uw energierekening drastisch verlagen door de afhankelijkheid van het energienet te verminderen. Daarnaast bent u beter beschermd tegen toekomstige prijsstijgingen van energie en maakt het uw woning duurzamer. Door uw energie op te slaan en zelf te gebruiken, hoeft u minder terug te leveren. Het terugleveren van energie wordt op dit moment al belast met extra kosten vanuit verschillende energiemaatschappijen.

Kortom, door nu te investeren in een thuisbatterij, maakt u uw woning klaar voor een toekomst waarin u minder afhankelijk bent van externe factoren, zoals het energienet en overheidsregelingen. Dit is hét moment om de overstap te maken en maximaal te profiteren van uw zonne-energie.

Laat uw gegevens en wij nemen contact met u op voor een persoonlijk advies op maat!

Misschien interessant: