Terug naar overzicht

Subsidiemogelijkheden voor laadstations en energieopslag

Algemeen
Leestijd: 3 minuten
Subsidiemogelijkheden voor laadstations en energieopslag
Mick Bakker

De Nederlandse overheid heeft met de Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) subsidiemogelijkheden gecreëerd. Het betreft een regeling gericht op de aanleg van private laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen bij bedrijven. In dit artikel bespreken we wat de SPRILA-subsidie inhoudt, wie ervoor in aanmerking komt en hoe u deze subsidie kunt aanvragen.

Wat is de SPRILA-subsidie?
De Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) is een initiatief van de Nederlandse overheid om de transitie naar elektrisch rijden te bevorderen. Deze subsidie richt zich specifiek op bedrijven die willen investeren in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen op hun eigen terrein of op gehuurd terrein. Het doel van de SPRILA-subsidie is om bedrijven financieel te ondersteunen bij de aanschaf en installatie van laadstations, waardoor de adoptie van elektrische voertuigen binnen de zakelijke sector wordt versneld.
Voor wie is de SPRILA-subsidie bedoeld?
De SPRILA-subsidie is beschikbaar voor ondernemers en concessiehouders van openbaar vervoer die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KVK) en in Nederland gevestigd zijn. Dit betekent dat zowel kleine en middelgrote bedrijven (MKB) als grote ondernemingen aanspraak kunnen maken op deze subsidie, mits zij voldoen aan de gestelde voorwaarden.

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?
De subsidie dekt een deel van de kosten voor de aanschaf en installatie van laadinfrastructuur. Dit omvat onder andere:


Hoeveel subsidie kunt u krijgen?
Het subsidiebedrag kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het type en vermogen van de laadinfrastructuur. De maximale subsidie per aanvrager is € 350.000 per kalenderjaar. Via een speciale rekentool kan de subsidie voor uw bedrijf worden berekend​.
De SPRILA-subsidie biedt een uitstekende mogelijkheid voor bedrijven om de overstap naar elektrische voertuigen te vergemakkelijken door financiële ondersteuning te bieden voor de aanleg van laadinfrastructuur.

Op zoek naar advies?
Omdat er enige haken en ogen aan de subsidie zijn verbonden, kunnen wij ons voorstellen dat u graag hierin wordt geadviseerd.
Via Martijn Beldman van SubVice kunnen wij u assisteren (en de kans op succes vergroten) bij uw subsidieaanvraag.
U kunt Martijn bereiken via 0546-851 851 of per e-mail via beldman@subvice.nl.

Daarnaast kunt u altijd contact met Accu Today opnemen omtrent vragen over deze regeling.
Samen op weg naar een duurzame toekomst!

Misschien interessant: