Terug naar overzicht

Slimmer energiegebruik met de nieuwe eco-modus van Sessy

Algemeen
Leestijd: 3 minuten
Slimmer energiegebruik met de nieuwe eco-modus van Sessy
Mick Bakker

In de wereld van de thuisbatterij biedt de nieuwe eco-modus van de Sessy thuisbatterij een innovatieve manier om uw energiekosten te verlagen en uw energieonafhankelijkheid te vergroten. Vanaf 1 mei wordt deze modus aangeboden aan alle Sessy gebruikers. Dit artikel richt zich op de voordelen van deze nieuwe modus, wat dit voor uw huishouden kan betekenen en hoe het bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Een extra modus, op basis van uw feedback
Traditioneel biedt de Sessy twee modi: de nul-op-de-meter modus, die de batterij gebruikt om te voorkomen dat u energie van het net haalt en de dynamische modus, die overtollige energie aan het net verkoopt.
Sessy heeft vanuit feedback begrepen dat deze modi soms niet voldoen aan de eisen van de eindgebruiker:
In de winter is er bijvoorbeeld vaak onvoldoende zonne-energie om de batterij volledig op te laden, wat de efficiƫntie van de nul-op-de-meter modus beperkt.
De dynamische modus zal energie terugverkopen aan het net, echter is dit niet door een ieder altijd gewenst.

De nieuwe eco-modus: flexibel en voordelig
De nieuwe eco-modus van Sessy biedt een slimme oplossing voor deze uitdagingen. In deze modus zal de thuisbatterij automatisch laden tijdens de goedkoopste uren, wat u zelf kunt instellen. Zodra deze periode voorbij is, schakelt de modus over naar nul-op-de-meter, waarbij de opgeslagen energie alleen nog voor uw huishouden wordt gebruikt. Hierdoor profiteert u van de laagste energiekosten en verhoogt u uw energieonafhankelijkheid.

Voordelen van de eco-modus qua duurzaamheid
De eco-modus is niet alleen voordelig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. De goedkoopste uren zijn vaak de uren van duurzame energieopwekking, meestal veroorzaakt door een overschot aan zonne- en windenergie. Door in deze periode op te laden, draagt u bij aan het verminderen van de vraag naar grijze energie en ondersteunt u een duurzamere energiemarkt.

Uw thuisbatterij instellen op de eco-modus
Als u al een Sessy thuisbatterij heeft, is het instellen van de eco-modus eenvoudig. Via de instellingen kunt u de goedkoopste uren instellen, evenals het laadvermogen. Na deze periode schakelt de Sessy automatisch weer terug om de opgeslagen energie enkel voor uw woning weer te gebruiken.

Als u meer wilt weten over de eco-modus van Sessy of hoe het werkt, neem dan contact met ons op en wij leggen u dit graag uit.
Ontdek zelf hoe deze nieuwe modus u kan helpen slimmer en duurzamer met energie om te gaan.

Misschien interessant: