Terug naar overzicht

Op weg naar de Bantham Swoosh 2024: onze zwem uitdaging

Algemeen
Leestijd: 4 minuten
Op weg naar de Bantham Swoosh 2024: onze zwem uitdaging
Mick Bakker

Bij Accu Today geloven we dat uitzonderlijke klanttevredenheid en kwaliteit in ons DNA zit. We zetten ons in voor voortdurende verbetering en innovatie om niet alleen aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, maar deze te overtreffen. Dit streven naar excellentie reflecteert hoe wij, zowel professioneel als persoonlijk leven.

In deze blog wil ik jullie meenemen in een persoonlijke uitdaging. Aanstaande zomer zal ik samen met een groep deelnemen aan de Bantham Swoosh in Engeland, een uitdagende zwemwedstrijd van 6 kilometer in open water.

De Bantham Swoosh
De Bantham Swoosh 2024 is een prestigieus open water zwemevenement dat plaatsvindt in het Avon (Aune) estuarium in Devon, Engeland. Dit evenement wordt bijzonder gemaakt door het moment van de “swoosh“, waarbij de afnemende getijdenstroom door een smal deel van de rivier wordt gekanaliseerd, waardoor zwemmers een extra zetje krijgen. Het is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een unieke ervaring die de deelnemers dichter bij de natuur brengt.

De groep mensen waarmee ik train, heeft allemaal een zwem achtergrond, variërend van wedstrijdzwemmers tot waterpolospelers. Echter, voor ons allen is het een tijd geleden dat we wekelijks naar het zwembad gingen. Nu de wedstrijd gepland staat, zijn de eerste paar duizend meters afgezwommen in baden van +/- 30 graden Celsius. Afgelopen zaterdag hebben wij wetsuits gepast en getest in het open waterbad van Volendam. Onder leiding van open water zwemclub Volendam werden ons de juiste pakken aangemeten en hebben we de eerste 3 kilometer gezwommen. Het zwemmen in een wetsuit vergt net een andere techniek; we drijven meer maar hebben minder bewegingsvrijheid. Ik kreeg een ontzettend bruikbare tip van Marcel, die vele mensen heeft getraind om te zwemmen in open water. Door, in plaats van zo min mogelijk te draaien in het water, nu met een wetsuit meer te draaien, krijg ik veel meer rust in mijn slag. Direct merkte ik verschil toen ik deze feedback ging toepassen in mijn zwemmen.

Deelname aan de Bantham Swoosh weerspiegelt de waarden van Accu Today: streven naar verbetering en het omarmen van uitdagingen. Deze persoonlijke uitdaging staat symbool voor onze aanpak bij Accu Today, waar we continu zoeken naar manieren om onszelf en onze diensten te verbeteren. Het benadrukt ons geloof in groei, zowel persoonlijk als professioneel, en onze inzet voor kwaliteit.

De komende periode blijven wij doortrainen om straks een succesvolle zwemtocht te voltooien in Engeland. Trainen voor dit evenement geeft mij een extra drive in het dagelijks leven. Het zorgt ervoor dat mijn zaag scherp blijft en ik extra energie haal uit mijn privéleven. Dagelijks spreek ik veel klanten en raak ik geïnspireerd door gepassioneerde verhalen. Dat is de reden dat ik vandaag meer deel over mijn persoonlijke doel voor de komende periode. Ben jij bezig met het nastreven van je doel? Mail jouw verhaal naar info@accutoday.nl, en wij geven 30 waterflessen weg aan de meest inspirerende verhalen.

Eind augustus zullen wij wederom een blog schrijven over de Bantham Swoosh en vertel ik jullie in detail meer over dit avontuur.
Blijf ons ondertussen volgen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Misschien interessant: