Terug naar overzicht

De Bantham Swoosh 2024: onze zwem uitdaging

Algemeen
Leestijd: 3 minuten
De Bantham Swoosh 2024: onze zwem uitdaging
Mick Bakker

Bij Accu Today zijn we altijd op zoek naar uitdagingen en persoonlijke groei, en de Bantham Swoosh 2024 was precies zo’n kans. Deze 6 kilometer lange zwemtocht in het prachtige Avon estuarium in Devon, Engeland, staat bekend om de unieke ‘swoosh’, waar de getijdenstroom zwemmers een flinke duw in de rug geeft. Dit jaar was het onze eer om deel te nemen en we delen graag onze ervaringen met u.

Voorbereiding en teamgeest
Onze voorbereiding begon maanden van tevoren. Met een divers team van zwemmers, van voormalige wedstrijdzwemmers tot recreatieve waterliefhebbers, begonnen we met intensieve trainingssessies. We zwommen de eerste kilometers in verwarmde binnenbaden en testen onze wetsuits in het open waterbad van Volendam. Deze trainingen gaven ons niet alleen de fysieke kracht maar ook de mentale weerbaarheid die nodig is voor zo’n uitdaging.

De steun en tips van experts, zoals Marcel van de open water zwemclub Volendam, waren onmisbaar. Zijn advies om met een wetsuit meer te draaien in het water bleek een gamechanger. Deze techniek gaf ons meer rust en efficiëntie tijdens het zwemmen, wat essentieel was voor de lange afstand die we moesten afleggen.

De dag van de Bantham Swoosh
De dag van de wedstrijd was gevuld met opwinding en een gezonde dosis zenuwen. Het weer was perfect en de sfeer onder de deelnemers was opbeurend. Toen we het water in gingen, voelden we direct de kracht van de ‘swoosh’. De getijdenstroom gaf ons dat extra zetje, wat zorgde voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Het zwemmen door het estuarium was adembenemend mooi. De natuurlijke omgeving en de ondersteuning van mede-zwemmers gaven een gevoel van saamhorigheid en prestatie. Hoewel het een zware fysieke uitdaging was, hielden we elkaar gemotiveerd en gefocust op ons doel: de finish halen.

De beloning van doorzettingsvermogen
Na uren zwemmen bereikten we moe maar voldaan de finish. Het gevoel van overwinning en trots was overweldigend. Deze ervaring bevestigde voor ons de waarde van doorzettingsvermogen, teamwork en persoonlijke groei – kernwaarden die ook centraal staan in onze werkzaamheden bij Accu Today.

De Bantham Swoosh was meer dan alleen een zwemwedstrijd; het was een reis van zelfontdekking en teamspirit. Het heeft ons niet alleen fysiek sterker gemaakt, maar ook onze band als team versterkt. We hebben geleerd dat met de juiste mindset en ondersteuning, elke uitdaging overwonnen kan worden.

Inspiratie voor iedereen
Wij hopen dat onze ervaring met de Bantham Swoosh u inspireert om uw eigen uitdagingen aan te gaan. Of het nu gaat om sportieve doelen, professionele ambities of persoonlijke groei, het belangrijkste is om nooit op te geven en altijd te streven naar verbetering.

Bij Accu Today zijn we trots op wat we hebben bereikt en we kijken uit naar de volgende uitdaging. Bedankt voor het volgen van ons avontuur bij de Bantham Swoosh 2024 en we hopen dat u net zoveel geïnspireerd bent als wij.

Misschien interessant: